bara-galbena.jpg

Articole medicale


manaatopica.jpg

Dermatita atopică (DA) este o afecțiune cutanată inflamatorie cronică, frecventă și recurentă, ce se însoțește de o senzație intensă de mâncărime (prurit). Aceasta apare de obicei în copilărie, încă din primii ani de viață, dar poate debuta și la vârsta adultă. Cele mai multe dintre cazurile înregistrate debutează înaintea vârstei de 5 ani.

mana.jpg

Dermatita atopică este o boală cronică, cu determinism genetic, care poate afectea întreaga suprafață cutanată. Această boală, cunoscută și sub denumirea de eczemă atopică, debutează în mod caracteristic în prima copilărie, dar poate apărea și la vârsta adultă.

da-depression.jpg

Care sunt cauzele bolii ce afectează țările dezvoltate

La nivel mondial, 2 din 10 copii suferă de dermatită atopică. 3 dintre ei vor ajunge adulți în pragul depresiei. În ultimii 40 de ani, cazurile celor diagnostiați cu această boală a pielii s-au triplat. Prejudecățile celor din jur, stresul sau insomniile datorate simptomelor supărătoare îi fac pe adulții care se confruntă cu această afecțiune să treacă prin episoade de depresie și chiar să se gândească la sinucidere.